Αυξάνεται η ζήτηση για eco-friendly θεραπείες ομορφιάς

Tags

Press Releases

Θέμα

UALA: Αυξάνεται η ζήτηση για eco-friendly θεραπείες ομορφιάς

Ημερομηνία

Οι «πράσινες» θεραπείες ομορφιάς φαίνεται να έχουν όλο και περισσότερους οπαδούς την τελευταία χρονιά, με πολλούς να επιλέγουν να ακολουθήσουν μια βιώσιμη ρουτίνα περιποίησης και στο σπίτι.

Η πανδημία αποτέλεσε την αφορμή για να συνειδητοποιήσουν πολλοί καταναλωτές τη σημασία του να εντάξουν οικολογικές συνήθειες στην καθημερινότητά τους και να κάνουν υπεύθυνες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων και των θεραπειών ομορφιάς. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες προσφέρουν όλο και περισσότερες eco-friendly υπηρεσίες περιποίησης. Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει μια επιχείρηση ομορφιάς φιλική προς το περιβάλλον;

  UALA 100% οικολογικές θεραπείες κύρια εικόνα

  Κριτήρια για ένα βιώσιμο κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής

  Σύμφωνα με την Uala, την κορυφαία πλατφόρμα και εφαρμογή για κρατήσεις υπηρεσιών ομορφιάς στη Νότια Ευρώπη, υπάρχουν 3 κύρια κριτήρια που ορίζουν ένα κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής ως βιώσιμο:

  • η χρήση βιολογικών ή/και vegan προϊόντων,
  • η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων ειδών ενδυμασίας (πχ ρομπών),
  • καθώς και η εφαρμογή πολιτικών ανακύκλωσης.

  Κάθε χρόνο προσφέρονται όλο και περισσότερες «πράσινες» θεραπείες, ως αποτέλεσμα αυξανόμενης ζήτησης από τους πελάτες. Αξίζει να αναφερθεί ότι η αύξηση αυτή παρατηρείται παρά την υψηλότερη τιμή τους, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές υπηρεσίες ομορφιάς (+ 13% κατά μέσο όρο).

  Για παράδειγμα, το vegan μανικιούρ βρίσκεται στην κορυφή των 5 green treatments με τις περισσότερες κρατήσεις στην Ελλάδα. Ακολουθούν το vegan πεντικιούρ, η βιολογική βαφή, η θεραπεία προσώπου και σώματος με βιολογικά έλαια και το sugar waxing (η γνωστή χαλάουα).

  Η χρονιά του COVID-19 έδωσε μια σπιτική διάσταση στην ομορφιά, καθώς πολλοί αναγκάστηκαν να φροντίσουν τον εαυτό τους στο σπίτι, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν εκ νέου την ευχαρίστηση των DIY θεραπειών. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για μια σπιτική (και 100% οικολογική) ρουτίνα ομορφιάς!

  Συμβουλές για 100% οικολογική σπιτική ρουτίνα ομορφιάς

  • Χάρτινα φίλτρα και φακελάκια τσαγιού για καταπολέμηση της ερυθρότητας και περιποίηση των ποδιών

  Αντί να πετάξουμε τα φακελάκια τσαγιού, μπορούμε να τα καταψύξουμε για λίγα λεπτά και να τα εφαρμόσουμε σε σημεία με ερυθρότητα (λόγω της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο) ή ερεθισμούς (μετά από ξύρισμα), για να ανακουφίσουν την περιοχή. Τα φίλτρα τσαγιού από βότανα είναι επίσης χρήσιμα για DIY ποδόλουτρα, αδειάζοντας το περιεχόμενο των χρησιμοποιημένων φακελίσκων σε μια λεκάνη με ζεστό νερό.

  • Φακελάκια τσαγιού για τόνωση της επιδερμίδας του προσώπου

  Μετά το -απαραίτητο για τους Βρετανούς- τσάι των πέντε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φακελάκια για να φτιάξουμε μία 100% «πράσινη» σπιτική μάσκα. Αρχικά, αδειάζουμε το περιεχόμενο δύο στεγνών φακελίσκων σε ένα μίξερ μαζί με δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Μόλις τα συστατικά αναμιχθούν καλά, κάνουμε απαλό μασάζ στο πρόσωπο με το μίγμα, δημιουργώντας μια λεπτή στρώση και αφήνουμε για 15 λεπτά. Αφού αφαιρέσουμε τη μάσκα με ζεστό νερό, σκουπίζουμε καλά το πρόσωπο και ολοκληρώνουμε την περιποίηση με ενυδατική κρέμα.

  • Κόκκοι καφέ για scrub σύσφιξης

  Ακόμα και οι κόκκοι του καφέ έχουν εναλλακτικούς τρόπους χρήσης. Για μια αναζωογονητική απολέπιση, αναμειγνύουμε τέσσερις κουταλιές της σούπας κόκκων καφέ με τρεις κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι. Αφού ρίξουμε νερό σε όλο το σώμα, κάνουμε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στην περιοχή των μηρών και των γοφών για 3 λεπτά και ξεπλένουμε με ζεστό νερό.

  Σχετικά με την Uala

  Η Uala είναι η κορυφαία πλατφόρμα και εφαρμογή στη Νότια Ευρώπη, αφιερωμένη στη βιομηχανία της ομορφιάς. Η Uala επιτρέπει στους χρήστες να κλείσουν online ραντεβού για υπηρεσίες ομορφιάς με λίγα μόνο κλικ και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ταυτόχρονα, παρέχει μια ψηφιακή ατζέντα και ένα λογισμικό διαχείρισης για κομμωτές, αισθητικούς και χώρους ομορφιάς και ευεξίας.

  Οι επαγγελματίες μπορούν να διαχειρίζονται τα ραντεβού σε πραγματικό χρόνο και να έχουν τον έλεγχο της επιχείρησής τους σε όλα τα επίπεδα με εύκολο τρόπο. Η Uala, η οποία ιδρύθηκε το 2015 στην Ιταλία, είναι πλέον παρούσα με χιλιάδες συνεργαζόμενα κομμωτήρια, σπα και κέντρα αισθητικής σε τέσσερις ακόμη ευρωπαϊκές αγορές: Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

  Press Office

  Κατερίνα Παπαδέλλη, katerina.papadelli@uala.com