Η Aveda περήφανα πιστοποιημένη Cruelty Free International

Tags

Press Releases
Νεα

Ημερομηνία

Η Aveda, η υψηλής απόδοσης, vegan μάρκα περιποίησης μαλλιών, η οποία αντιτίθεται στις δοκιμές σε ζώα από την ίδρυσή της το 1978, ανακοινώνει την πιστοποίηση της Leaping Bunny από τον οργανισμό Cruelty Free International. Όλα τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης της Aveda διαθέτουν πλέον το παγκοσμίως αναγνωρισμένο χρυσό πρότυπο πιστοποίησης για cruelty free προϊόντα.

Η Aveda περήφανα πιστοποιημένη Leaping Bunny

Προκειμένου να λάβει την πιστοποίηση Leaping Bunny, ο οργανισμός Cruelty Free International φρόντισε να διασφαλίσει ότι η Aveda δεν διεξάγει ούτε επιτρέπει πειράματα σε ζώα για τα προϊόντα, τις πρώτες ύλες και τα συστατικά της. Η μάρκα υποβλήθηκε σε μια αυστηρή, πολυετή διαδικασία ελέγχου από τον οργανισμό Cruelty Free International έτσι ώστε να επαληθευθεί ότι οι προμηθευτές και οι κατασκευαστές της συμμορφώνονται με όλα τα κριτήρια του Leaping Bunny για τα προϊόντα και τα συστατικά της. Για να διατηρήσει την αναγνώριση στο πλαίσιο του προγράμματος Leaping Bunny, η Aveda θα υποβάλλεται σε έλεγχο κάθε 12 μήνες από τον οργανισμό Cruelty Free International για να διασφαλίσει τη συνεχή συμμόρφωση.

Ενάντια στα πειράματα σε ζώα από την ίδρυση της

«Η Aveda ιδρύθηκε με γνώμονα τη φροντίδα για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, και αυτό σήμαινε πάντα να μην κάνουμε πειράματα σε ζώα. Είμαστε πρωτοπόροι στη βιωσιμότητα για περισσότερα από 40 χρόνια και είμαστε υπερήφανοι που υπογραμμίζουμε αυτή τη δέσμευση προς τον πλανήτη και τους κατοίκους του με την πιστοποίηση Leaping Bunny, το διεθνώς αναγνωρισμένο χρυσό πρότυπο για τα cruelty-free καλλυντικά από τον οργανισμό Cruelty Free International. » Barbara De Laere, Global Brand President της Aveda

Η απόκτηση της πιστοποίησης Leaping Bunny αποτελεί βασικό επίτευγμα των στόχων της Aveda, να παρέχει μεγαλύτερη διαφάνεια μέσω αξιόπιστων εξωτερικών οργανισμών. Το καθεστώς Leaping Bunny ισχύει για όλα τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, δέρματος και σώματος της Aveda, τα οποία διατίθενται σε χιλιάδες κομμωτήρια και καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει και τα προϊόντα βαφής μαλλιών της Aveda, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στα συνεργαζόμενα κομμωτήρια της.

«Η Aveda έχει επάξια φήμη για τη δέσμευσή της εδώ και δεκαετίες ως προς τον ηθικές πρακτικές της και τη βιωσιμότητα. Είμαι ενθουσιασμένη που αυτό περιλαμβάνει τώρα και την πιστοποίηση του Leaping Bunny για τα προϊόντα της Aveda». Michelle Thew, CEO του οργανισμού Cruelty Free International

Για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Σύμφωνα με την αποστολή της Aveda από την ίδρυσή της, να νοιάζεται για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, η μάρκα πρωτοπορεί εδώ και δεκαετίες σε θέματα περιβαλλοντικής υπευθυνότητας στον τομέα της ομορφιάς, με προτεραιότητες στους ακόλουθους τομείς: ασφαλής ομορφιά, υπεύθυνη παραγωγή πρώτων υλών, ανακυκλωμένες συσκευασίες, vegan συνθέσεις, παραγωγή με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, ευημερία των ζώων και συμβολή στην προστασία και παροχή καθαρού νερού σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο.

Η Aveda υλοποιεί την αποστολή της στις κεντρικές της εγκαταστάσεις έκτασης 58 στρεμμάτων και είναι πιστοποιημένοι από την Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής, με αποικίες μελισσών, έναν λαχανόκηπο που επιμελούνται οι εργαζόμενοι, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και χιλιόμετρα μονοπατιών για τρέξιμο. Το κεντρικό κτίριο των γραφείων δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα: τροφοδοτείται με ηλιακή και αιολική ενέργεια, είναι στρωμένο με χαλιά από ανακυκλωμένες ίνες, διαθέτει κάδους κομποστοποίησης και ανακύκλωσης σε όλο το κτίριο και βιολογικό καφέ.

Σχετικά με τον οργανισμό Cruelty Free International

Ο οργανισμός Cruelty Free International είναι ο κορυφαίος οργανισμός που εργάζεται για τη δημιουργία ενός κόσμου όπου κανείς δεν θέλει ή πιστεύει ότι πρέπει να πειραματιστούμε σε ζώα. Η αφοσιωμένη ομάδα του οργανισμού είναι ειδικοί στον τομέα τους, συνδυάζοντας βραβευμένες εκστρατείες, πολιτικές πιέσεις, επιστημονική και νομική εμπειρογνωμοσύνη και εταιρική ευθύνη. Εκπαιδεύοντας, προκαλώντας και εμπνέοντας άλλους σε όλο τον κόσμο να σέβονται και να προστατεύουν τα ζώα, ερευνούν και αποκαλύπτουν την πραγματικότητα της ζωής των ζώων στα εργαστήρια, προκαλούν τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να κάνουν θετική αλλαγή για τα ζώα και υπερασπίζονται την καλύτερη επιστήμη και τη cruelty free ζωή.