Η Εβδομάδα μόδας της Φρανκφούρτης

Tags

Press Releases

Θέμα

Η Εβδομάδα μόδας της Φρανκφούρτης οδηγεί τη βιομηχανία της μόδας στη δεκαετία της δράσης

Ημερομηνία

Η Εβδομάδα μόδας της Φρανκφούρτης οδηγεί τη βιομηχανία της μόδας στη δεκαετία της δράσης.

Η Βιωσιμότητα και η Αειφορία στη Μόδα δεν είναι απλά τάση, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και η Εβδομάδα Μόδας της Φρανκφούρτης τασσόμενη σε αυτή την αντίληψη, καθιερώνεται ως την πλατφόρμα η οποία θα προωθήσει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals - SDG) των Ηνωμένων Εθνών και θα συνεισφέρει στην καθοδήγηση της βιομηχανίας μόδας στη Δεκαετία της Δράσης.

Frankfurt fashion week diagramme
Frankfurt Fashion Week July 2021

Με βασικές αρχές τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη η βιώσιμη μόδα αποτελεί την πιο ιδανική εναλλακτική επιλογή στο χώρο της μόδας και βρίσκεται στον αντίποδα της ευρέως διαδεδομένης “γρήγορης μόδας”.

Sustainability

Τι εννοούμε όμως όταν λέμε βιωσιμότητα και κοινωνική ευθύνη;

Με μία σύντομή περιγραφή θα λέγαμε ότι οι δύο παραπάνω όροι στοχεύουν στο καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το φυσικό περιβάλλον. Η βιωσιμότητα έχει στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραγωγή με τη μικρότερη δυνατή χρήση πρώτων υλών και φυσικών πόρων, για να δημιουργήσει, με ηθικές διαδικασίες, προϊόντα φιλικά στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Η κοινωνική ευθύνη εφαρμόζεται σε όλη τη διαδικασία την παραγωγικής αλυσίδας από την προέλευση της πρώτης ύλης, τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην παραγωγική αλυσίδα, μέχρι τον τρόπο μεταφοράς των προϊόντων και την συνολική επιβάρυνση του περιβάλλοντος σε ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής.

H εμπορική έκθεση NEONYT θα βρίσκεται στην κεντρική σκηνή της Εβδομάδας Μόδας της Φρανκφούρτης, παράλληλα με τρεις ακόμα εμπορικές εκθέσεις, τρία Συνέδρια, πολυάριθμα Runways, και Events.

Επίσης, η NEONYT για πρώτη φορά θα καλωσορίσει ανάμεσα στους εκθέτες της εταιρείες με βιολογικά καλλυντικά στον Τομέα Beauty!

Αυτό το καλοκαίρι η Φρανκφούρτη γίνεται το διεθνές επίκεντρο της “πράσινης” και “δίκαιης” μόδας φιλοξενώντας καινοτόμα brands με ρούχα και αξεσουάρ απαράμιλλου design που αποπνέουν αέρα αλλαγής και πρωτοτυπίας.

 

  • Περισσότερες πληροφορίες:
  1. https://neonyt.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html
  2. www.frankfurt.fashion/en