Η L’Oréal Hellas ενισχύει τη συνεργασία της με την We4all για τη φύτευση 12.000 νέων δενδρυλίων

Tags

Press Releases
Νεα

Θέμα

Η L’Oréal Hellas ενισχύει τη συνεργασία της με την We4all

Ημερομηνία

Η L’Oréal Hellas διπλασιάζει την ετήσια δέσμευσή της προς τη We4all, με στόχο να φυτευτούν συνολικά 12.000 νέα δενδρύλια, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των πνευμόνων πρασίνου της χώρας.
Αθήνα, 23 Αυγούστου 2021 – Η L’Oréal Hellas, πιστή στη δέσμευσή της για την αποκατάσταση και περιβαλλοντική ανάπτυξη περιοχών που έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές, ανακοινώνει το διπλασιασμό της οικονομικής στήριξής της προς το Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4all, με τον οποίο ήδη υλοποιεί στρατηγική συνεργασία για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των ευρύτερων περιοχών Ραφήνας-Πικερμίου και Νέας Μάκρης-Μαραθώνα, που επλήγησαν το 2018.

Η L’Oréal Hellas ενισχύει τη συνεργασία της με την We4all

Ανταποκρινόμενη με αίσθημα ευθύνης στις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας, η L’Oréal Hellas θα προχωρήσει σε επιπρόσθετη δωρεά προς της We4all, για την αγορά, δενδροφύτευση και φροντίδα 6.000 νέων δενδρυλίων, τα οποία θα φυτευτούν στις πληγείσες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, με βάση τις οδηγίες των Αρχών. Τα νέα αυτά δενδρύλια θα αυξήσουν σε 12.000 το συνολικό αριθμό των νέων δέντρων που θα δωρίσει η L’Oréal Hellas, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην τεράστια συλλογική προσπάθεια αποκατάστασης των πνευμόνων πρασίνου της χώρας μας, σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο.

L’Oréal for the Future

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του παγκοσμίου προγράμματος βιωσιμότητας του Ομίλου L’Oréal, L’Oréal for the Future. Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα εγκαινιάστηκε το 2020 και αποτελείται από δύο βασικούς πυλώνες: το μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου της L’Oréal με στόχο τον σεβασμό των ορίων του πλανήτη, καθώς και τη συμβολή στην επίλυση παγκόσμιων προκλήσεων και τη στήριξη κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών.

Ο Alex Davison, Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas, τόνισε: « Στη L’Oréal Hellas, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής που βιώνει η χώρα μας το φετινό καλοκαίρι. Οι πρόσφατες πυρκαγιές υπενθυμίζουν ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ. Σήμερα, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, να επιταχύνουμε και να ενισχύσουμε αισθητά δράσεις και ενέργειες που αποσκοπούν στην άμεση αντιμετώπιση των τόσο επειγουσών περιβαλλοντικών αναγκών. Για αυτό και αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τη στήριξή μας στον περιβαλλοντικό οργανισμό We4all και να διπλασιάσουμε το αποτύπωμά μας για το 2021, συμβάλλοντας στην κρίσιμη προσπάθεια αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών».

Η Αλεξία Μπρη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της L’Oréal Hellas υπογράμμισε: «Εταιρείες, δημόσιες Αρχές, οργανισμοί, ιδιώτες, κανείς δεν μπορεί να πολεμήσει μόνος την κλιματική αλλαγή ή τις επείγουσες περιβαλλοντικές ανάγκες. Το κοινό μέλλον είναι καθήκον όλων: για να είμαστε όλο και περισσότεροι να το υπερασπιστούμε, πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις τη δέσμευσή μας στην περιβαλλοντική ανάκαμψη. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι της L’Oréal Hellas θα ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και θα δώσουμε σάρκα και οστά στη δέσμευση της εταιρείας μας για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές, συμμετέχοντας και οι ίδιοι ενεργά στις αναδασώσεις των εν λόγων περιοχών».

Ο Γιάννης Ηλιόπουλος, Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής της We4all, ανέφερε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη L’Oréal Hellas που δείχνει σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας την αμέριστη στήριξή της. Η συνεργασία με τον οργανισμό μας ξεκίνησε μέσα από τη δωρεά 6.000 δενδρυλίων, και, αντιλαμβανόμενη την έκτακτη ανάγκη που όλοι βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες, η L’Oréal Hellas έρχεται να διπλασιάσει τη χορηγία της με συνολικά 12.000 νέα δενδρύλια τα οποία θα φυτευτούν στην Αττική και την Εύβοια τους ερχόμενους μήνες, μετά από προσεκτική μελέτη και τις απαραίτητες άδειες από τους αρμόδιους φορείς. Η ομάδα της We4all, με ισχυρό σύμμαχο και συμπαραστάτη τη L'Oréal Hellas, παραμένει πιστή στο όραμα της να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο Πλανήτης είναι το σπίτι μας, πριν να είναι αργά».