Νέα καινοτομία της Vichy: αντιγηραντική λύση Capital Soleil

Θέμα

Νέα καινοτομία της Vichy: αντιγηραντική λύση Capital Soleil

Ημερομηνία

"Η υγεία της επιδερμίδας αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Vichy. (...) Γνωρίζουμε πλέον ότι η κατάσταση της επιδερμίδας εξαρτάται όχι μόνο από τα γονίδια αλλά και από το Εκθεσίωμα δηλαδή έναν συνδυασμό διαφόρων περιβαλλοντικών, συμπεριφορικών και ορμονικών παραγόντων. Ειδικότερα, η αθροιστική τους επίδραση είναι αυτή που μπορεί να διαταράξει τις βιολογικές λειτουργίες της επιδερμίδας και να επιταχύνει τη γήρανσή της. Το 2016 τα ευρήματα αυτής της πολύπλευρης μελέτης αποτέλεσαν την πρωτοποριακή Επιστήμη του Εκθεσιώματος της Επιδερμίδας.

Από αυτή την επιστήμη γεννήθηκε μια διεπιστημονική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα δερμοκαλλυντικά, η οποία συνδυάζει τη Δερματολογία με άλλα ιατρικά πεδία (διαιτολογία, ψυχολογία, νευροεπιστήμη, και περιβαλλοντική ιατρική). Έτσι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εκάστοτε δερματολογικές ανάγκες προτείνοντας προϊόντα των οποίων η αποτελεσματικότητα είναι μελετημένη σε πραγματικές συνθήκες. Τα πρωτόκολλά μας συνδυάζουν ισχυρά δερματολογικά δραστικά συστατικά ενσωματωμένα σε υποαλλεργικές συνθέσεις, καθώς και συμβουλές για τον τρόπο ζωής μας που επιδοκιμάζονται από την διεπιστημονική ιατρική επιτροπή μας. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση βοηθά τις γυναίκες να αντισταθμίσουν τους παράγοντες του Εκθεσιώματος που επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας. Η Vichy έχει δεσμευτεί να ενισχύσει τη γνώση και την έρευνα σε ότι αφορά τους παράγοντες του Εκθεσιώματος και την επίδρασή τους στην υγεία της επιδερμίδας." Marion Nielsen - Doctor in Pharmacy, Global Scientific Director Vichy Laboratoires.

Νέα αντιηλιακή λύση για αντιγήρανση της Vichy, Capital Soleil

Η γήρανση της επιδερμίδας

Πάνω από το 80% της επιδερμίδας οφείλεται στην καθημερινή έκθεση στη UV ακτινοβολία και τη ρύπανση.

Το δέρμα μας εκτίθεται καθημερινά στην UV ακτινοβολία και στη ρύπανση. Οι δύο αυτοί επιθετικοί παράγοντες του εκθεσιώματος ευθύνονται για πάνω από το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα.

Η UVA ακτινοβολία είναι παρούσα όλο το χρόνο, ακόμα κι όταν έχει συννεφιά.

Υπάρχουν δύο UV τύποι ακτιβολιών: η UVB και η UVA ακτινοβολία. Η UVB ακτινοβολία υπάρχει κυρίως το καλοκαίρι ενώ η UVA ακτινοβολία, υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους -ακόμα και τον χειμώνα ή όταν έχει συννεφιά. Επιπλέον, είναι αόρατη και μπορεί να διαπεράσει ακόμα και το τζάμι. Η επίδραση της UVA ακτινοβολίας στη γήρανση της επιδερμίδας είναι μη αναστρέψιμη. Η γήρανση που οφείλεται στην UV ακτινοβολία τείνει να επιταχύνεται όταν συνυπάρχει και άλλος ένας παράγοντας του εκθεσιώματος: η ρύπανση. Αυτός ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ UVA ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ + ΡΥΠΑΝΣΗΣ ονομάζεται «φωτορύπανση».

Η φωτορύπανση εντείνει το οξειδωτικό στρες, και η επιτάχυνση της γήρανσης της επιδερμίδας είναι ορατή: η επιδερμίδα χάνει τη σφριγηλότητα της, σχηματίζονται ρυτίδες και κηλίδες. Το φαινόμενο αυτό λέγεται «φωτογήρανση». Η καθημερινή χρήση φωτοπροστασίας μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης της επιδερμίδας που συνδέονται με την UV ακτινοβολία, όπως είναι οι ρυτίδες και οι κηλίδες.

Η λύση της Vichy

Λέγεται Capital Soleil: CAPITAL SOLEIL - UV AGE DAILY, και είναι η τελευταία αντιηλιακή προστασία με λεπτόρευστη υφή της Vichy.

Το UV AGE DAILY βασίζεται σε ένα αλάνθαστο προστατευτικό φίλτρο UV με τεχνολογία Netlock κατοχυρωμένη με πολλαπλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αλλά και δερματολογικά ενεργά συστατικά, σε μια αόρατη, υδάτινη, υγρή σύνθεση.

Η εξασφάλιση πολύ υψηλής προστασίας ευρέος φάσματος ενάντια τόσο στις UVB όσο και στις UVA ακτινοβολίες και τις μακρές UVA, με μια εξαιρετικά ανάλαφρη υφή με αόρατο φινίρισμα για καθημερινή χρήση συνιστά τεχνολογικό επίτευγμα. Τα φίλτρα UV είναι συχνά σε ελαιώδη κατάσταση, και η ενσωμάτωσή τους σε μια προστατευτική και ευχάριστη σύνθεση αποτελεί πρόκληση για τους επιστήμονες.

Δραστική δερματολογική σύνθεση με αντιγηραντικά ενεργά συστατικά

Για να καταπολεμήσει τα σημάδια της φωτογήρανσης η Vichy Laboratoires συμπεριέλαβε στη σύνθεση ενεργά δραστικά συστατικά σε υψηλές συγκεντρώσεις:

  • 2% ΝΙΑΣΙΝΑΜΙΔΗ γνωστή και ως B3, μειώνει την όψη των κηλίδων δρώντας ενάντια στη μελάγχρωση.
  • 4% ΠΕΠΤΙΔΙΑ, βραχείες αλυσίδες αμινοξέων με αποδεδειγμένη αντιρυτιδική αποτελεσματικότητα.
  • ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΩΝ τα οποία καλλιεργούνται σε Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy* μέσω διαδικασιών ζύμωσης. Προάγουν και διαφυλάσσουν την υγιή όψη του δέρματος.

*Το ιαματικό ηφαιστειακό νερό Vichy, είναι πλούσιο σε 15 απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία, και ενισχύει τις φυσικές άμυνες του δέρματος.